top of page

KLACHTEN DOOR THUISWERKEN

Vanwege de Coronacrisis werkt een groot deel van de Nederlandse bevolking noodgedwongen thuis. Veel mensen hebben in deze periode meer of opeens last van klachten in de rug, nek, schouders of armen. Omdat we thuis werken is de kans groter dat we een verkeerde houding aannemen. Voorover gebogen hangen over je laptop, werken op een te klein toetsenbord of werken aan een daarvoor niet geschikte keukentafel, het is allemaal niet bevorderlijk en zorgt voor lokale overbelasting. Het is onze missie om werkgever en werknemer te helpen met het zo optimaal mogelijk inrichten van een thuiswerkplek. Daarnaast bieden wij een totaalpakket van oefeningen en tutorials om klachten afkomstig door thuiswerken te voorkomen.

VOORKOM

FYSIEKE KLACHTEN

Zorg dat je werkplek goed is ingesteld, denk hierbij aan een juiste tafel of bureau, een juiste stoel, monitor, enzovoorts. Onze fysiotherapeuten kunnen je precies vertellen hoe je je werkplek op de juiste manier instelt.

Zorg ervoor dat je voldoende blijft bewegen tijdens het werken. Dit kan je doen door een alarm in te stellen op 30 min, waardoor je ‘gewaarschuwd’ wordt om in beweging te komen. 

BEHANDELING VAN KLACHTEN

Wat te doen als je fysieke klachten krijgt door het thuiswerken?

Doe een risico inventarisatie van de werkplek en richt deze juist in.

De klachten kunnen worden behandeld door onze fysiotherapeuten. Dit kan eventueel ook op afstand.

Door gebruik van speciale oefenprogramma’s en video-consults zijn onze fysiotherapeuten in staat de klachten effectief aan te pakken. Zo kun jij effectief klachtenvrij thuis blijven werken. Daarnaast helpen we je graag in onze praktijk te IJsselstein. Maak direct een afspraak. 

PARTNER VOOR WERKGEVERS

Om te zorgen dat jouw werknemers optimaal kunnen blijven thuiswerken bieden wij een specifiek totaalprogramma aan. Bestaande uit fysiotherapeutische video-consult, oefenprogramma's en tips voor het inrichten van een veilige en verantwoorde thuiswerk omgeving. Daarnaast kunnen wij een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) check uitvoeren. Op onze praktijk behandelen we klachten die voort zijn gekomen uit het thuiswerken.

BEKIJK DE TIPS VAN ROY

In onderstaande video geeft onze fysiotherapeut Roy uitleg, tips en oefeningen om zo verantwoord mogelijk thuis te werken.

OEFENPROGRAMMA

Het is van belang dat je voldoende blijft bewegen tijdens het werken. Onze fysiotherapeuten hebben een uniek en speciaal oefenprogramma samengesteld. Het programma bestaat uit 9 verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren bij je werkplek.

Klik hieronder voor het oefenprogramma

toegangscode: qfbvxsrr

geboortedatum: 2000

bottom of page