SOFT TISSUE THERAPIE

Met Soft Tissue Therapie worden blessures en klachten snel aangepakt en kunnen onze cliënten hun dagelijkse bezigheden en sportieve activiteiten snel oppakken. 

 

Met Soft Tissue Therapie ben jij gegarandeerd binnen een paar behandelingen van je klachten af. Mocht het probleem zich niet bevinden in de zachte weefsel, dan schakelen wij ons netwerk van specialisten in om je zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen. 

Wat is Soft Tissue Therapie?

Soft Tissue Therapie is de manipulatie van de zachte weefsels van het lichaam. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit zachte weefsels. Bij bewegingsklachten zorgt het manipuleren van deze weefsels voor verbetering in bewegen, het verminderen van pijn en het bevorderen van herstel. 

Welke problemen lost Soft Tissue Therapie op?

Soft Tissue Therapie werkt zowel preventief als curatief! Je lichaam kun je vergelijken met een auto, goed onderhoud zorgt voor lang probleemloos blijven rijden. Met Soft Tissue Therapie zorgen wij voor verlichting van pijn in bijvoorbeeld nek, schouder, rug, heup, knie of herstel van spierblessures.

Waaruit bestaat Soft Tissue Therapie?

Soft Tissue Therapie bestaat uit veel technieken. Alle technieken hebben invloed op de zachte weefsels van het lichaam. Soft Tissue Therapie heeft één hoofdzakelijk doel; het optimaliseren van prestaties en klachtenvrij bewegen. 

EEN UNIEKE THERAPIE

Laat kleine klachten geen groot probleem worden.

Kleine klachten waar je al jaren mee loopt, terugkerende kuitkramp tijdens een heel voetbalseizoen of een gescheurde achillespees tijdens een fanatiek rondje hardlopen. Vaak is het overbelaste bindweefsel, ook wel fascia, de kern van het probleem.  

 

Onze unieke Soft Tissue Therapie bestaat uit het manipuleren van deze bindweefsels. Bindweefsels zijn erg kwetsbaar en herstellen langzaam. Uit ervaring blijkt dat deze bindweefsels vaak de oorzaak zijn van later opkomende grote klachten. ​

Aanpak

Deze klachten gaan wij direct aanpakken. Allereerst zoeken wij de kern van de klacht op. "waar komt de langdurige rugpijn vandaan?" Daarna gaan we direct over tot behandelen. Het behandelen levert direct resultaat op. Middels de verschillende technieken die bij Soft Tissue Therapie komen kijken ben jij binnen een klein aantal behandelingen van jouw klachten af. Kunnen wij je niet van je klachten afhelpen, dan zijn we daar altijd open en eerlijk over en schakelen wij ons netwerk van specialisten in om je alsnog zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. 

Waarom?

Soft Tissue Therapie is een unieke manier om snel van kleine of langdurige klachten af te komen. Deze therapie is in Nederland nog nauwelijks bekend maar heeft in het buitenland en in de topsport al vele mensen succesvol geholpen.  

AFSPRAAK MAKEN?