top of page

RISICO -INVENTARISATIE & -EVALUATIE (RI&E)

Vanwege de huidige Coronaciris werkt een groot deel van de Nederlandse bevolking noodgedwongen thuis. Bij een langere periode van thuiswerken, gaan de eisen uit de Arbowet een rol spelen. Dit kan betekenen dat de werkgever moet zorgen voor een goede thuiswerkplek. De werkgever dient te zorgen voor een goede bureaustoel en bureau, zodat de kans op gezondsheidsklachten wordt verkleind.

De werkgever kan de risico’s van thuiswerken grotendeels inschatten aan de hand van een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). De werkgever zal moeten nagaan of de werknemer een geschikte thuiswerkplek heeft en of de werkplek aan de arbo-eisen voldoet. Dat kan door de werknemer een checklist te laten invullen. Voldoet de werkplek niet? Dan moet de werkgever helpen de werkplek aan te passen.

CHECKLIST

RI&E

  1. Kun je thuis in rust werken en weet je wat je moet doen als je hulp nodig hebt?

  2. Heb je voldoende ruimte in je woning om bureautafel en -stoel op een ergonomisch verantwoorde manier op te kunnen stellen?

  3. Heb je de beschikking over een bureautafel die een ergonomisch verantwoorde zit- en werkhouding mogelijk maakt en waaraan je door met het bedrijf verstrekt laptop, muis, laptopsteun en toetsenbord kunt werken?

  4. Heb je de beschikking over een bureaustoel die een ergonomisch verantwoorde zit- en werkhouding mogelijk maakt?

  5. Heb je de mogelijkheid om de lichtinval te regelen?

Werknemers in Nederland hebben recht op een veilige en gezonde arbeidsplaats.

VOORKOM

FYSIEKE KLACHTEN

Zorg dat je werkplek goed is ingesteld, denk hierbij aan een juiste tafel/bureau, een juiste stoel. Onze fysiotherapeuten kunnen je precies vertellen hoe je je werkplek op de juiste manier instelt.

Zorg ervoor dat je voldoende blijft bewegen tijdens het werken. Dit kan je doen door een alarm in te stellen op 30 min, waardoor je ‘gewaarschuwd’ wordt om in beweging te komen. Een klein stukje wandelen (drinken halen, koffie zetten, brood smeren etc.), of een aantal oefeningen zijn al voldoende.

MEER INFORMATIE?

Wat te doen als je fysieke klachten krijgt door het thuiswerken.

Doe een risico inventarisatie van de werkplek en richt deze juist in.

De klachten kunnen worden behandeld door onze fysiotherapeuten. Dit kan eventueel ook op afstand.

Door gebruik van speciale oefenprogramma’s en video-consults zijn onze fysiotherapeuten in staat de klachten effectief aan te pakken. Zo kun jij effectief klachtenvrij thuis blijven werken.

 

Wat kan Moventes voor u betekenen?

  • Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)

  • Preventieve klachten bestrijden

  • Fysiotherapeutische video-consults

  • Oefenprogramma’s

  • Fysieke fysiotherapie

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van fysieke klachten door het thuiswerken? Voor een risico-inventarisatie & evaluatie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page