top of page

Zorgverzekering Fysiotherapie 2022

Het is december en dat betekent dat het de perfecte tijd om te switchen van zorgverzekeraar. Om de keuze iets overzichtelijker te maken, hebben we alle aanvullende verzekeringen en de vergoeding voor fysiotherapie voor je op een rijtje gezet.


Vergoeding aanvullende verzekering

Voor volwassen (18+) is het nodig een zorgverzekering met aanvullende dekking voor fysiotherapie af te sluiten om vergoeding te krijgen. Een andere optie is om de behandelingen zelf te betalen.


Dit geldt niet voor manuele therapie. Het aantal behandeling per verzekeraar voor manuele therapie is meestal lager. Controleer daarom je polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de vergoeding en voorwaarden.


Voorwaarden

  • Het is tegenwoordig niet meer nodig om een verwijsbriefje van de huisarts te vragen om naar de fysiotherapeut te gaan en voor vergoeding in aanmerking te komen.

  • De vergoedingen hieronder zijn gebaseerd op fysiotherapeuten die een contract hebben gesloten met de zorgverzekeraar, dat hebben wij als Moventes.

  • Heeft de behandelend fysiotherapeut geen contract met de zorgverzekeraar? Dan valt de vergoeding voor de patiënt mogelijk lager uit. Informeer bij je verzekeraar voor meer informatie.

  • Het eigen risico is niet van toepassing.

Bekijk onderstaand overzicht voor de vergoeding voor fysiotherapie.

ASR

Aanvulling Start 9 behandelingen €8,25 per maand

Aanvulling Extra 15 behandelingen €21,50 per maand

Aanvulling Uitgebreid 21 behandelingen 32,50 per maand

Aevitae

Anderzorg

Bewuzt

CZ

CZdirect

De Friesland Zorgverzekeraar

Ditzo

DSW

FBTO

Hema

Interpolis

InTwente

IZA

IZZ door VGZ

Jaaah.

Just

Menzis

Nationale-Nederlanden

Ohra

ONVZ

PMA zorgverzekering

PNOzorg

Pro Life

Salland

Stad Holland

Umc

United Consumers

Univé

VGZ

VvAA

ZEKUR

ZieZo

Zilveren Kruis

Zorg & Zekerheid

ZorgDirect

Bron: zorgwijzer.nl


Wij adviseren je graag persoonlijk, neem gerust contact op met een van onze fysiotherapeuten voor meer informatie.

*Het bovenstaande overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.


130 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page