top of page

Los sportblessures op met fysiotherapie in IJsselstein of Houten

Voor veel sporters verdwijnt het plezier in hun favoriete bezigheid wanneer er sportblessures optreden. In onze praktijk voor fysiotherapie in IJsselstein en in Houten zien wij dat de blessures vaak het gevolg zijn van overbelasting of een onjuiste trainingsopbouw. Denk bijvoorbeeld aan een te enthousiaste start van een nieuw seizoen. Ook verkeerde schoenen, een onjuiste houding of het fout uitvoeren van oefeningen leiden tot lichamelijke klachten. Maar wat doe je als je een sportblessure hebt opgelopen?
De meest voorkomende blessures in onze praktijk voor fysiotherapie in IJsselstein of Houten

Allereerst is het goed om meer te weten over blessures. De blessures die in onze praktijk voor fysiotherapie in Houten of in IJsselstein het meeste voorkomen zijn: knie-, rug- of nekklachten. Ook een verzwikte enkel of problemen aan de achillespees zien we regelmatig. We zien zowel acute als chronische blessures.


Fysiotherapie in Houten: wat te doen bij een acute sportblessure?

Een acute sportblessure herken je snel, doordat je tijdens het sporten plotseling pijn krijgt. Ook kan er roodheid of een zwelling optreden. Ons advies is om dan direct te stoppen met sporten, de blessure te koelen en te rusten. Meestal doet dit al wonderen. Houden de klachten toch aan? Dan is het raadzaam om langs te komen in onze praktijk voor fysiotherapie in IJsselstein of Houten. Treedt er een acute blessure op terwijl je traint bij Body Business of bij de Moventes Fit Experience? Kom dan gelijk even langs. Onze fysiotherapeuten kunnen je dan meteen advies geven.


Hoe te handelen bij een chronische sportblessure?

Een chronische blessure is moeilijker te ontdekken. Deze komt namelijk vaak langzaam opzetten en wordt geleidelijk erger. Soms treedt de pijn pas op na het sporten, maar deze kan ook al tijdens de sportieve activiteiten aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je de pijn tijdig herkent en hierop inspeelt. Pas bijvoorbeeld jouw trainingsschema aan en zorg ervoor dat je de plek van de blessure niet te erg belast. Merk je geen verbetering? Laat je dan behandelen door onze fysiotherapeuten in IJsselstein of Houten.


Voorkomen is beter dan genezen

Een sportblessure wil je vast niet meemaken. Daarom is het belangrijk dat je bij alle soorten sporten zorgt voor een geleidelijke opbouw met een trainingsschema. Verder kun je een blessure voorkomen met een goede warming-up en coolingdown.


Profiteer van onze samenwerking met sportscholen

Train je bij Body Business of Moventes Fit Experience? Dan kun je in onze praktijk voor fysiotherapie in Houten of IJsselstein vrijblijvend advies krijgen over het voorkomen of verhelpen van sportblessures. Wij werken namelijk nauw samen met de trainers van deze sportschool. Dus blijf niet met pijn of twijfels rondlopen en vraag advies aan onze fysiotherapeuten!

52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page