top of page

Moventes werkzaam in de topsport!

Bijgewerkt op: 7 jan. 2022


Wat doen wij in de topsport? 

In de topsport maken wij deel uit van het (para)medisch team van diverse sportbonden. Wij werken nauw samen met de betreffende fysiotherapeuten en sportartsen om de atleet fysiek gezien in de optimale vorm te krijgen. Wij werken met name op het preventieve vlak, onder het mom van; 'laat een kleine klacht geen groot probleem worden'. Met andere woorden ben je er vroeg bij, dan is er vaak nog niets aan de hand en kunnen we door een kleine interventie grotere klachten voorkomen. Wij streven er naar om het lichaam optimaal te kunnen laten functioneren, dit gebeurt door het gebruik van allerhande technieken. Zoals; sportmassage, triggerpointbehandeling, myofasciale release, post isometric relaxation, deep tissue release en de mobilisaties van gewrichten.


Voor wie werken wij in de topsport? 

Wij zijn ontzettend trots dat we in de topsport werkzaam mogen zijn. Wij werken o.a. voor de Koninklijke Nederlandsche Roeibond, waar we de roeiers preventief mogen ondersteunen op de weg naar het eremetaal. Wij werken 4 dagdelen per week op het Olympisch Trainings Centrum, kortweg het OTC langs de Bosbaan. Daarnaast ondersteunen we ook op trainingskampen en (inter)nationale toernooien, EK’s, WK’s en als kers op de taart de Olympische Spelen. Waar we met goud, zilver en brons om de nek terugkeerden naar het altijd mooie Nederland.


Ook voor de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie zijn wij werkzaam. Hier ondersteunen we de baansprinters, waar we wekelijks werkzaam zijn op de baan in Apeldoorn. Het is een voorrecht om een rol te mogen spelen binnen deze geoliede machine, zowel de renners als de begeleidingsstaf zijn enorm op elkaar ingespeeld. Op deze manier kun je de hoogst mogelijke kwaliteit met elkaar leveren. Hier mogen we ook acteren op de (inter)nationale podiums, EK’s en WK’s. Het hoogtepunt was voor ons het WK Apeldoorn waar we op zowel de teamsprint als de kilometer wereldkampioen werden.


Daarnaast werken we voor een aantal (inter)nationale topatleten uit de baanatletiek. Dit was en is nog altijd een droom. Werken met internationale atleten die op mondiale toernooien echt presteren. Dan hebben we het over Olympisch wereldkampioenen. 

Trots zijn we ook op het aantal wielrenner(ster)s van het hoogste niveau, die de weg naar onze praktijk weten te vinden. Elk persoon is uniek, en vraagt om een unieke behandeling. Wat voor de een werkt, wil niet zeggen dat het voor de ander ook meteen werkt.


Wij werken met enorm veel plezier en passie in de topsport. Het is mooi om te zien wat atleten beweegt en hoeveel focus eenieder heeft om zijn doel te bereiken. Door goed met elkaar samen te werken weten we wat er speelt bij een atleet. Zo kunnen wij de behandeling helemaal afstemmen op het individu. 


En zoals een vroegere leermeester mij eens zei: “Als iemand wint sta je achter de atleet, als iemand verliest ga je ervoor staan.” Dat is een les die ik altijd mee zal nemen bij het werken in topsport!


Waarom is preventief behandelen beter dan curatief behandelen? 

Bij een preventieve behandeling tackle je normaliter al kleine problemen en haal je de beweegbeperking eruit alvorens het een echte klacht wordt. Door op deze manier te behandelen verlies je weinig tijd met herstellen. Bijvoorbeeld door het eventueel niet kunnen trainen vanwege een lichte klacht die dan inmiddels is uitgegroeid tot een blessure.


Kan je bij ons als recreatieve sporter ook een topsport behandeling krijgen?

Als recreatieve sporter kun je zeker bij ons een topsportbehandeling krijgen. Eenieder is op zijn eigen niveau bezig met topsport! Deze behandelingen zijn dan minimaal een uur, in plaats van een half uur reguliere behandeling. Dit komt omdat er meer gekeken wordt naar het complete beweegplaatje, waar beperk je, en waar kunnen we aan werken.

Daarnaast is het mogelijk om bij ons sport specifieke krachttraining te doen, of eventuele schema’s te krijgen die op jou persoonlijk zijn afgestemd. Te denken aan loopschema’s en fietsschema’s. Dit alles om het plezier in het sporten te vergroten en vooruitgang te zien in prestaties. Immers is blessurevrij sporten iets wat iedereen wel zou willen.


fotobron: NOS sport

98 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page