top of page

Hoe zorg je voor een betere gezondheid?

Bijgewerkt op: 11 mei 2022

Als je deze vraag in zou typen op Google dan verdrink je in een zee van informatie en artikelen bom vol met allerlei gezondheidstips. Dit kan overweldigend zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet hoe je kunt beginnen met het werken aan een betere gezondheid!1. Bewegen

De eerste stap is beweging. 'Dit klinkt logisch, want iedereen weet dat je met sporten vet verbrand.' Maar wist je dat dagelijks bewegen ervoor zorgt dat je je bloedvaten dagelijks uitdaagt? Hiermee verbeter je je hart- en vaatfunctie! Het is wel van belang dat de beweging bestaat uit minimaal 30 minuten achter elkaar bewegen.


2. Voeding

Er is veel te halen uit gezonde voeding. Dit houdt niet in dat je meteen alleen maar sla mag eten. Maar begin met kleine eetwissels zoals een appel met een beetje kaneel in plaats van een koekje als snack of langzaam de suiker in je koffie afbouwen. Ook kan het helpen om niet met trek naar de supermarkt te gaan.


3. Slaap

Een goed slaapritme kan zorgen voor meer energie gedurende de dag. Probeer je slaap ritme te leren kennen. Dit houdt in dat je weet hoeveel slaap je ongeveer nodig hebt. Zorg ervoor dat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat en het zelfde aantal uur slaap krijgt. Een app die je hierbij kan helpen is sleepcycle.


4. Mentale gezondheid

Het bewust worden van je gedachten en het werken aan je mentale gezondheid kan veel stress en lichamelijk ongemak voorkomen. Werken aan je mentale gezondheid kan je doen met bijvoorbeeld mindfulness. Er zijn talloze apps die je kunnen helpen met dit zoals: headspace en calm.


5. Smartwatch

Wil je nou echt een goed inzicht krijgen in je gezondheid, dan is een smartwatch misschien wel iets voor jou. Deze kan je inzicht geven in hoeveel je beweegt, je hartslag en bijvoorbeeld je slaapritme. Hierdoor word je je bewuster van je fysieke gesteldheid en is het ook makkelijker om te zien waar nog verbetering inzit.


Hopelijk hebben we je met deze tips een inzicht gegeven in hoe te beginnen. Pak het vooral aan op je eigen tempo, want een klein stapje is ook een stapje naar een gezonder leven!


69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page