top of page

Hoe belangrijk is fysiotherapie voor ouderen?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

Hoe belangrijk is beweging? Naarmate we ouder worden neemt de kwaliteit van leven vaak af. Door te blijven bewegen kunnen we deze afname remmen of in sommige gevallen zelfs verbeteren. Hoe minder iemand beweegt, hoe moeilijker het is om gezond te blijven. Bewegen is ook goed voor mensen die door een aandoening (hersen- of hartinfarct, dementie, ziekte van Parkinson, gebroken heup) ouderdomsverschijnselen vertonen.


Wat levert fysiotherapie op? Het doel van fysiotherapie is dat u zoveel mogelijk fysieke inspanning kunt blijven doen. We proberen achteruitgang zolang mogelijk te voorkomen. Daarnaast kunt u door beweging beter omgaan met het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid, u leert het verlies te accepteren. Door onze begeleiding ontdekt u vooral de mogelijkheden, we focussen op wat u wel kunt.


Starten met een traject? Bent u in de gelegenheid om naar onze praktijk te komen, dan kunnen wij in onze moderne en ruime oefenzaal samen met u aan een oefenprogramma werken. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om gezamenlijk met leeftijdsgenoten wekelijks te trainen tijdens de groeplessen die wij aanbieden met Moventes Fit Experience. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


51 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page