top of page

Fysiotherapie voor coronapatiënten: de oplossing voor de naweeën van Covid-19

Heb jij corona achter de rug, maar zit jij nog steeds niet lekker in je vel? Grote kans, dat je lichaam nog moeite heeft met de verwerking van de achterliggende ziekteperiode. Corona is namelijk een ziekte die een ingrijpend staartje kan hebben. Een deel van de patiënten houdt ook na hun genezing nog last van lichamelijke klachten. Dit komt vooral door het gebrek aan beweging tijdens het ziekteverloop. Gelukkig blijkt uit meerdere onderzoeken dat fysiotherapie voor coronapatiënten een gunstige invloed heeft op het herstel. De fysiotherapeuten van Moventes helpen je graag om je post-coronaklachten te verminderen of te laten verdwijnen.Ontdek de mogelijke lichamelijke en geestelijke gevolgen van corona

De ongemakken die ex-coronapatiënten hebben, zijn vaak niet mis. Zo kun je als gevolg van corona last krijgen van kortademigheid en vermoeidheid. Ook kun je je zwak voelen. Verder komen pijnlijke en stijve gewrichten voor, waardoor je nog minder zin hebt om in actie te komen. Tenslotte kan corona je opzadelen met concentratieproblemen of moeilijkheden met het uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Wanneer je dus te maken hebt met de genoemde symptomen, dan is het van belang dat er zo snel mogelijk verbetering in komt.


Fysiotherapie voor coronapatiënten: iedere herstellende verdient een behandeling op maat

De nasleep van corona geldt overigens niet alleen voor coronapatiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Ook als je thuis de ziekte hebt doorgemaakt kun je hele vervelende klachten hebben en is er begeleiding nodig. Bovendien zijn er veel verschillende soorten klachten als gevolg van corona die bovendien in sterkte kunnen variëren. Daarom bieden wij ook fysiotherapie voor coronapatiënten op maat, waarbij we starten met een uitgebreide intake en verschillende metingen. Gaan de behandelingen echt beginnen? Dan werken de fysiotherapeuten van Moventes intensief samen met betrokken deskundigen uit andere disciplines waaronder je arts, het ziekenhuis, je psycholoog of een andere therapeut.


Ernstige klachten na corona: informeer bij je zorgverzekering

De nawerking van corona kan je leven behoorlijk beïnvloeden. De zorgverzekering komt daarom ex-coronapatiënten met ernstige klachten tegemoet. Zij kunnen tot 1 augustus 2022 onder voorwaarden paramedische herstelzorg vergoed krijgen uit het basispakket, waaronder fysiotherapie voor coronapatiënten. Informeer voor de voorwaarden bij je zorgverzekeraar.


Start snel je behandeling op maat

Heb je last van klachten als gevolg van corona? Blijf er dan niet mee lopen, maar maak dan snel een afspraak bij Moventes voor fysiotherapie voor coronapatiënten. Je vindt ons zowel in IJsselstein als Houten. Bel 030 – 208 1835 of mail naar info@moventes.nl!61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page