top of page

Echografie bij Moventes!

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

Echografie is een pijnloze en gemakkelijke methode om afwijkingen en schade in spieren, pezen, banden en gewrichten in beeld te brengen. Hiermee is de oorzaak van de pijnklachten gemakkelijk te achterhalen en kan er een gericht behandelplan worden opgesteld. Heb je behoefte aan meer inzicht in jouw klachtenbeeld, dan kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten jou helpen.


Wat is echografie?

Echografie is de meest efficiënte methode om klachten aan spieren, pezen banden en gewrichten zichtbaar te maken. Aan de hand van de echobeelden kunnen allerlei aandoeningen en afwijkingen in beeld worden gebracht. Denk hierbij aan kneuzingen, scheuringen, ontstekingen en zwellingen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen met de echobeelden bepalen wat het onderliggende probleem is. Daardoor is een persoonlijk behandelplan nog exacter te maken.


Wanneer wordt echografie gebruikt?

Echografie kan gebruikt worden om spierscheuringen, bandletsel en gewrichtsafwijkingen zichtbaar te maken. De methode is pijnloos, makkelijk toepasbaar en heeft geen bijwerkingen. De fysiotherapeut zal altijd vooraf met jou overleggen over het gebruik van echografie en of het zinvol is om dit te gebruiken.

Vergoeding echografie

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen in overleg met jou de methode toepassen gedurende een onderzoek en behandeling. Er bestaat (nog) geen vergoedingsregeling voor echografie in de fysiotherapie. De kosten van dit aanvullend onderzoek worden niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Informeer bij de fysiotherapeuten van Moventes naar de tarieven.

192 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page