top of page

Dynamische core stability voor hardlopers

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

We vinden onze stabiliteit heel vanzelfsprekend wanneer we gewoon rechtop staan. Het kost weinig moeite en kracht, maar ondertussen werkt het spierstelsel om je in balans te houden. Jouw lichaam werkt eigenlijk continu tegen de zwaartekracht. Onvermoeibare spieren, de stabilisatoren, houden je recht overeind.


Tijdens het hardlopen hoor je diezelfde balans te behouden. Dit noemen we dynamische stabiliteit, waarbij de spieren samenwerken om in bewegingen ook je stabiliteit te behouden, Dit vraagt om meer controle en daarmee de juiste aansturing van je spieren. Hier ontdekken we vaak nog zwakheden die getraind kunnen worden.


Aanpak

Het is bewezen dat sterke rompspieren je prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren en het risico op blessures drastisch verminderen.

Bij deze training leer je om tijdens het hardlopen je stabiliteit te behouden. Welke spiergroepen dienen aangestuurd te worden of maken je sterker om compensaties in de heup te voorkomen. Je gaat gericht trainen om je stabiliteit en presterend vermogen te verbeteren. Want wanneer men alleen statisch traint, zal de vertaling naar bewegen niet plaatsvinden.


Krachttraining is weerstandtraining

Traditioneel wordt krachttraining vaak uitgevoerd met gewichten. Om nog dynamischer te trainen en voluit te kunnen accelereren, maken wij gebruik van de VERTIMAX.


Deze unieke apparatuur leent zich optimaal voor dynamische training. Alle bewegingen kunnen onder weerstand worden uitgevoerd, zodat je de hele keten onder weerstand wordt getraind.


8 Elastieken (bevestigd op een platform en tegelijkertijd te gebruiken) met een bereik van circa 20 meter, maken de mogelijkheden en combinaties niet alleen eindeloos maar ook erg uitdagend.


Bodyrun

Deze training is samengesteld in samenwerking met BodyRun.

Een goede core stability zorgt voor betere resultaten!

167 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page