top of page

ORTHOPEDISCHE REVALIDATIE

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden operaties uitgevoerd. Na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel. Het lichaam moet zich weer herstellen in de conditie waarin hij zich voor de operatie bevond. De fysiotherapeuten van Moventes zijn gespecialiseerd in de revalidatie die volgt op een orthopedische ingreep. Door nauwe samenwerking met diverse specialisten in ziekenhuizen en klinieken bieden we een optimaal zorg- en revalidatietraject.

WAAROM REVALIDEREN?

Na een operatie aan bijvoorbeeld je schouder-, heup- en knie, zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie moet je revalideren. Ook na een ongeval thuis, op het werk of door sport is orthopedische revalidatie erg belangrijk. Wanneer je op de juiste manier revalideert verklein je de kans dat klachten op een later moment terugkomen.

MOGELIJKE KLACHTEN

Naast revalidatie na een operatie bieden wij ook begeleiding voor een operatie. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voor een operatie, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen. De fysiotherapeuten van Moventes bezoeken jou in sommige gevallen ook aan huis voor revalidatie, wanneer je (tijdelijk) minder mobiel bent en niet naar ons toe kunt komen.

REVALIDATIE

Het doel van orthopedische revalidatie is het verbeteren van jouw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Middels specifieke oefeningen verbeteren we de belastbaarheid van bijvoorbeeld jouw knie, schouder of heup. Samen met jou stellen we een specifiek behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en behoeften.

ZOEK EEN LOCATIE

Zware operatie achter de rug? Voor revalidatie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page