top of page

ONCOLOGIEFYSIOTHERAPIE

Veel (ex)kankerpatiënten hebben last van aanhoudende vermoeidheid, veroorzaakt door de lichamelijke gevolgen van de medische behandelingen en de verminderde mate van actief bewegen. Heb jij last van vermoeidheid tijdens of na de behandeling van kanker? En wil jij je conditie vasthouden of verbeteren? De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Moventes zijn op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen bij of na kanker. Stel je vragen gerust aan één van onze fysiotherapeuten en maak een afspraak.

WAT IS ONCOLOGIE-FYSIOTHERAPIE?

Oncologiefysiotherapie kan in alle fasen van kanker worden ingezet. Om oncologische cliënten goed te begeleiden, is kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen belangrijk. Onze fysiotherapeuten begeleiden je tijdens of na de ziekte. Je bouwt onder begeleiding van de fysiotherapeut weer geleidelijk de duur en kracht van activiteiten uit. Zo zorgen we samen voor een betere lichamelijke belastbaarheid, voor meer kracht, conditie, mobiliteit en vitaliteit. De therapie richt zich op uw persoonlijke doelen en beweegadvies op maat. 

MOGELIJKE KLACHTEN

Oncologiefysiotherapie is speciaal afgestemd op de mogelijkheden en bewegingsproblemen als gevolg van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Voorbeelden hiervan zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel en huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfeoedeem, oedeem, spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

BEHANDELING DOOR DE FYSIOTHERAPEUT

De behandeling bij de oncologiefysiotherapeut is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven. We werken graag met je aan het verbeteren van jouw conditie en kracht, zodat jij je dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk kunt blijven uitvoeren. Naast deze fysieke aspecten kan de fysiotherapeut ook hulp bieden bij uw mentale klachten.

Ervaar jij dergelijke klachten? Maak gerust een afspraak bij de gespecialiseerde oncologiefysiotherapeuten van Moventes.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van lichamelijke klachten vanwege oncologie? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page