top of page

OEFENTHERAPIE

Lichamelijke klachten ontstaan vaak heel onschuldig. Zeker als het gaat om dagelijkse activiteiten die jij, zonder erbij na te denken, uitvoert. Als je een zittend beroep hebt, kan een verkeerde zithouding behoorlijk wat problemen geven. En wat dacht je van tillen en bukken waarbij je je rug (flink) belast? Onze oefentherapeuten helpen je graag om jouw beweeggedrag te verbeteren en klachten te voorkomen of te verminderen.

WAT IS OEFENTHERAPIE?

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van jouw houding en bewegingen. Oefentherapie Cesar is een behandelwijze waarin jezelf actief deelneemt. Het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van jouw dagelijkse activiteiten is het uitgangspunt van de therapie.

BEHANDELING OEFENTHERAPIE

De oefentherapeut richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Een houding en manier van bewegen zijn vaak aangeleerd. Gedurende de jaren zit het zo in je systeem dat jij je er niet meer van bewust bent. Als je dit ‘verkeerd’ doet, kunt je onder andere last krijgen van je rug, nek, schouders of gewrichten. Vaak ontstaat dit uit alledaagse verrichtingen zoals het staan, lopen, bukken, tillen en zitten. De oefentherapeut maakt jou bewust van deze gewoontes en geeft tips en oefeningen om dit te verbeteren. Zo werk jij aan een snelle vermindering van de klachten.

BEWUST VAN JE HOUDING

Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen optimaal is. De behandeling is dan ook toegespitst op jouw specifieke klachten. De oefentherapeut maakt je bewust van jouw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en jouw klacht. Je krijgt inzicht in je beweeggedrag en de gevolgen voor je lichaam, hoe je dit kunt verbeteren en waar je op moet letten. Je leert hoe je adequaat op jouw klachten kunt reageren en hoe je kunt voorkomen dat jouw klachten terugkeren.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van lichamelijke klachten? Voor oefentherapie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page