top of page

NEKPIJN

Na rugpijn is nekpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht. Het blijkt zelfs dat meer dan 70% van de bevolking wel eens nekklachten heeft gehad. Over het algemeen ontstaan nekklachten door een verkeerde houding of een verkeerde beweging. Pijn in de nek straalt vaak uit naar schouders, rug of hoofd. Nekpijn kan daardoor ook een oorzaak zijn van hoofdpijn, schouderpijn of duizeligheid. Herken jij deze klachten? De gespecialiseerde therapeuten van Moventes helpen je graag zo snel mogelijk van jouw klachten af.

OORZAKEN NEKPIJN

Er zijn verschillende soorten nekklachten en daardoor ook verschillende oorzaken van nekpijn aan te wijzen. Een verkeerde houding is een veelvoorkomende oorzaak van nekklachten. Bijvoorbeeld als jij verkeerd achter je computer zit of veel eenzijdig werk doet waarbij je jouw nek te veel belast. Acute nekpijn komt vaak door een verkeerde beweging. Ook vermoeidheid, spanningen en stress en een whiplash kunnen een oorzaak zijn van nekklachten. Nekartrose of een nekhernia kunnen voor langdurige nekklachten zorgen. 

DE BEHANDELING

Afhankelijk van de nekklachten bepaalt een van onze therapeuten welke soort therapie bij de behandeling van jouw klachten past. Fysiotherapie, manuele therapie, soft tissue therapie of dry needling, kunnen tot de mogelijkheden behoren. De therapeut begeleidt je bij het herstel en voorkomen van nekklachten. Ook kan een van onze therapeuten in het geval van een verkeerde houding bepaalde spierversterkende oefeningen meegeven als huiswerk oefeningen.

TRIGGERPOINTS

Nekpijn in het dagelijks leven wordt grotendeels veroorzaakt door spierknopen in de nekspieren. Dit is een lokale verkramping van de spier. Spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd. Triggerpoints ontstaan uit overbelasting of blessures en kunnen nekpijn veroorzaken. Onze therapeuten kunnen vaststellen of jij triggerpoints hebt die voor nekpijn zorgen. Dry needling kan helpen, met een naald prikt de therapeut in de spier waarna de spier zich ontspant. Dry needling heeft vrijwel direct effect, de nekpijn wordt minder na een behandeling.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van nekpijn? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page