top of page

MULLIGAN BIJ GEWRICHTSPIJN

Last van pijnlijke gewrichten? Gaat bewegen niet meer soepel en belemmert dit je dagelijks leven? Mulligan is een speciale methode waarbij de therapeut snel en pijnloos de klachten aan jouw gewrichten kan herstellen. Mulligan wordt zowel door onze therapeuten uitgevoerd. De methode zorgt ervoor dat je na behandeling weer effectief kunt bewegen. Voor een behandeling volgens de Mulligan methode geldt dezelfde vergoeding als voor reguliere fysiotherapie.

VOOR WIE IS MULLIGAN GESCHIKT?

De Mulling methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. Vaak is hierbij geen duidelijke oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heb jij wel last van pijn bij beweging. Hierbij kun jij denken aan pijn- of bewegingsproblemen in jouw enkel, knie, heup, rug, nek en/of schouders. Ook bij hoofdpijnklachten de duizeligheid kan Mulligan uitkomst bieden.

DE BEHANDELING

De behandeling begint altijd met een intake. Hierbij kijkt de therapeut naar jouw klachten en stelt vast of Mulligan de juiste methode voor jouw klachten is. Dit doet hij door uw pijnlijke gewrichten na te lopen. Wanneer het gewricht ‘ontspoort’ is, corrigeert de therapeut deze spier door een pijnvrije beweging in te slijpen, zodat het normale bewegingspatroon wordt hersteld.

RESULTAAT IN KORTE TIJD

Om het makkelijker uit te leggen kun je denken aan een la die niet meer soepel open en dicht wil. Bij de gewrichten kan dit ook aan de hand zijn. Jouw gewrichten bewegen dan door bijvoorbeeld een misstap of vertilling niet meer zo soepel als voorheen. Met de Mulligan methode masseert de therapeut jouw gewricht langzaam weer terug op zijn plek. Dit leidt tot snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van pijnlijke gewrichten? Voor een mulligan behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page