top of page

MIGRAINE

Heb jij wel eens hevige hoofdpijn? Zie jij sterretjes en ben jij erg misselijk? Ben jij voorafgaand aan de hoofdpijn erg gevoelig voor geluid en licht? Het kan zijn dat je last hebt van migraine. Migraine is een (erfelijke) aandoening van de hersenen en komt vaak voor. Onze manueel therapeut behandelt bij hoofdpijnklachten, en kan je begeleiden bij sommige vormen van migraine. Wil jij jouw migraineaanvallen verminderen?

 

Maak direct een afspraak met onze manueel therapeut om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

BEHANDELING MIGRAINE

De symptomen van een migraineaanval kunnen per persoon verschillen, maar hebben per persoon wel een vast patroon. Een migraineaanval is daardoor bij de meeste mensen van tevoren goed te herkennen. Onderzoek toont aan dat manuele therapie door mobilisatie en nekoefeningen de frequentie van de migraineaanvallen verminderen. Wil jij jouw migraine sterk verminderen? Neem vandaag nog contact op de manueel therapeut John Labrie van Moventes.

WAT IS MIGRAINE?

Migraine is een sterk aanwezige, bonzende en kloppende hoofdpijn aan één kant van het hoofd. De pijn is moeilijk te verdragen. Migraine kan erg heftig zijn en kan een paar uur tot drie dagen duren. Na een migraineaanval duurt het een dag tot enkele dagen tot jij je weer helemaal goed voelt. Migraine is onvoorspelbaar en dat maakt dat het erg belemmerend kan zijn in het dagelijks leven. 

OORZAAK MIGRAINE 

De oorzaak van migraine is niet altijd duidelijk. Gevoeligheid voor prikkels die migraine kunnen uitlokken verschillen per persoon en zijn deels erfelijk bepaald. Zo kunnen hevige negatieve emoties migraine uitlokken. Denk hierbij aan ruzie, stress, depressie of zorgen. Migraine ontstaat ook eerder als de lichamelijke conditie verslechterd is. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, vermoeidheid of een grote lichamelijke inspanning. Ook hormonale schommelingen kunnen invloed hebben.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van migraine? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page