top of page

MEDICAL TAPING

Medical taping is een vorm van tapen waarbij elastische tape de spieren ondersteunt zonder dat het je in jouw bewegingen beperkt. Het is een aanvulling op de bestaande behandelmethoden. Het kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Het kan helpen bij klachten aan bijvoorbeeld jouw rug, nek en schouders. Sporters gebruiken deze manier van taping ook voor het ondersteunen van gewrichten. Wil jij weten of medical taping bij jouw klachten kan helpen? Neem dat gerust contact op met één van onze therapeuten.

WANNEER KAN MEDICAL TAPING HELPEN?

Bij sportblessures kan medical taping de spieren ontlasten bij overbelasting. Medical taping wordt ook gebruikt voor het corrigeren van een verkeerde houding en klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog). Een aantal voorbeelden waarbij medical taping ingezet kan worden: voet- en hielpijn (o.a. hielspoor), pijnlijke scheenbeenspieren (shinsplints), knieklachten (o.a. Osgood Schlatter), rugklachten (o.a. ischias, hernia), schouderbeperkingen, tennis- en golfelleboog, carpaal-tunnelsyndroom, gezwollen gewrichten na bijvoorbeeld een verzwikking en littekens die niet goed genezen.

GESPANNEN SPIEREN EN HOOFDPIJN

Maar ook voor ontspanning kan medical taping een oplossing zijn. Heb jij regelmatig hoofdpijn of zijn jouw nekspieren gespannen? Manueel therapeut John Labrie: “Als je je hoofd naar links buigt, voel je de spanning in de nekspieren aan de rechterkant. onze therapeuten kunnen deze spieren helpen ontspannen door medical tape op de juiste plek aan te brengen. Het tape wordt op de spieren geplakt op het moment dat deze gespannen en gerekt zijn. Op het moment dat het hoofd weer rechtop gehouden wordt, buigt het tape mee waardoor de huid samengetrokken wordt. De onderlagen onder de huid komen hierdoor los van de bovenlaag. Dit kan voor sterke verlichting zorgen.”

BEHANDELING MET MEDICAL TAPING

Medical tape heeft een liftende werking voor de opperhuid. Hierdoor kan medical taping belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen. Hierdoor kan medical taping ook de oplossing zijn bij uitstralingspijn zoals hoofdpijn. Onze gespecialiseerde therapeuten weten precies hoe en op welke plek de tape moet worden aangebracht. De tape die voor medical taping wordt gebruikt heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Hierdoor wordt je niet beperkt in jouw beweging, wat bij gewone sporttape wel het geval is.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van een sportblessure? Voor medical taping kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page