top of page

LONGREVALIDATIE

Heb jij een chronische longaandoening? Of ben jij herstellende van een longziekte? Longrevalidatie helpt jou om beter om te gaan met jouw aandoening en weer op te bouwen zodat je sneller herstelt en jouw klachten meer onder controle krijgt. Samen met de fysiotherapeut stel jij een persoonlijk behandelplan op, passend bij jouw situatie en doelen. Om jou optimale zorg te bieden, werken wij samen met diverse zorgverleners, zoals de huisarts, longarts en -verpleegkundige en indien nodig ook met de ergotherapeut en diëtist. Wil jij verantwoord opbouwen en leren omgaan met jouw klachten? 

WAT IS LONGREVALIDATIE?

Longrevalidatie is speciaal ontwikkeld voor mensen met longaandoeningen en -ziekten, zoals COPD, astma, bronchiëctasieën, cystic fibrosis, longembolie of longkanker. Longrevalidatie zorgt ervoor dat jij sneller herstelt na jouw ziekte en voorkomt verergering van chronische klachten op de lange termijn. Met longrevalidatie leer jij om te gaan met jouw aandoening in het dagelijks leven. Onder professionele begeleiding breidt jij de fysieke grenzen van het lichaam op een verantwoorde en veilige manier uit.

BEWEGEN MET LONGZIEKTE

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk beweegprogramma op, waarna jij stap voor stap aan jouw eigen doelen werkt. Moventes is ervaren in begeleiden bij een longziekte of -aandoening en houdt rekening met jouw mogelijkheden en beperkingen. Deelname aan longrevalidatie heeft een positief effect op jouw lichamelijke conditie en vermindert de kans op verergering van je klachten in de toekomst.

OORZAAK LONGAANDOENING 

De oorzaak van een chronische longaandoening of -ziekte is niet altijd aan te wijzen. Wel weten we dat een gezonde leefstijl het risico hierop vaak verkleint. Onze fysiotherapeut adviseert je hoe je een goede leefstijl kunt ontwikkelen en vasthouden, zodat je conditie verbetert en de kans op een terugval of nieuwe problemen afneemt. Zo werk jij optimaal aan de verbetering van jouw gezondheid in het dagelijks leven.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij een chronische longaandoening? Voor longrevalidatie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page