top of page

LONG-COVID

COVID-19 is de infectieziekte die wordt veroorzaakt door het meest recent ontdekte coronavirus. De meeste mensen herstellen volledig na het doormaken van COVID-19. Een klein deel houdt langdurige klachten. Dat wordt Long-COVID genoemd.

KLACHTEN BIJ
LONG-COVID

De symptomen verschillen per persoon en kunnen wisselen per dag. Benauwd gevoel, moeilijk kunnen doorademen, vermoeidheid, hersenmist, bang zijn, gespannen spieren en slaapproblemen komen vaak voor. De vele klachten zijn kenmerken van een ontregeld autonoom zenuwstelsel.

FYSIOTHERAPIE EN 
LONG-COVID

Het kost tijd om te herstellen van COVID-19. Zodra je je beter voelt, is het belangrijk om dagelijkse activiteiten heel rustig op te bouwen. Het is belangrijk om de balans te zoeken tussen activiteiten en rust in combinatie met ademhalings- en ontspanningsoefeningen. In de revalidatie werken we waar nodig samen met een ergotherapeut of diëtiste.  

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij een chronische longaandoening? Voor longrevalidatie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page