top of page

LAGE RUGPIJN

Wanneer je last hebt van je onderrug, spreken we van lage rugpijn. Soms zit de pijn lager in de rug, bij de overgang naar het bekkengebied. Pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen, zoals de billen of bovenbenen. Uit onderzoek blijkt dat lage rugklachten minder snel terug komen wanneer je dagelijks oefeningen doet en goede voorlichting krijgt over jouw houding en beweegpatroon. Heb jij regelmatig last van lage rugpijn? Onze gespecialiseerde therapeuten helpen je graag jouw klachten te verminderen en geven tips en advies om jouw klachten te voorkomen.

HOE ONTSTAAT LAGE RUGPIJN?

Pijn in je onderrug kan ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het tillen of bukken, of meer geleidelijk. Bij dat laatste kan er sprake zijn van een verkeerde houding of manier van bewegen. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend gevoel in de rug, terwijl de ander hevige rugpijn heeft. Soms gaan rugklachten vanzelf weer over. onze therapeuten kunnen dit goed beoordelen.

SOORTEN LAGE RUGPIJN

We onderscheiden twee vormen van lage rugklachten: specifieke lage rugklachten en aspecifieke lage rugklachten. Het merendeel van de mensen met lage rugklachten heeft aspecifieke lage rugklachten. Dat wil zeggen dat de oorzaak van de klachten niet bekend is. Wanneer de oorzaak wel bekend is, bijvoorbeeld bij een hernia, spreken we over specifieke lage rugpijn.

DE JUISTE BEGELEIDING

Om van jouw rugklachten af te komen, kun je bij onze therapeuten terecht. Vraag de therapeuten van Moventes naar de mogelijkheden

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van lage rugpijn? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page