top of page

KNIEKLACHTEN

Knieklachten komen heel veel voor. Klachten aan de knie kunnen op verschillende manieren ontstaan, waaronder door sport, overbelasting, slijtage/artrose of een verkeerde beweging. Wil jij jouw dagelijkse activiteiten weer beter kunnen uitvoeren en van je klachten af? Onze gespecialiseerde therapeuten helpen bij het voorkomen en verminderen van jouw klachten aan de hand van een persoonlijk behandelplan.

OORZAKEN KNIEKLACHTEN

Knieklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn sport gerelateerd, bijvoorbeeld door overbelasting. Zo is bijvoorbeeld hardlopen een blessuregevoelige sport voor de knieën. Door het lopen op verkeerde schoenen of een verkeerde looptechniek is de kans op overbelastingsblessures groot. Daarnaast zijn er ook andere (chronische) aandoeningen die knieklachten kunnen veroorzaken zoals slijtage.

BEHANDELING KNIEKLACHTEN

Het optimaliseren en verbeteren van jouw kniefunctie staat centraal tijdens behandeling. Allereerst wordt natuurlijk de oorzaak van jouw klachten achterhaald om vervolgens aan de hand van een persoonlijk behandelplan jouw klachten aan te pakken. De behandeling zal afhankelijk van de oorzaak vooral gericht zijn op kracht-, stabiliteit- en coördinatieoefeningen om zo jouw klachten te verminderen.

DE KNIE

De knie is het grootste gewricht van ons lichaam. Het dijbeen en het scheenbeen komen bij elkaar in het kniegewricht. Aan het eind van die botten zit het kraakbeen waardoor het gewricht soepel kan bewegen. De kniebanden zorgen ervoor dat het gewricht op zijn plek blijft. Wanneer er iets in het kniegewricht beschadigd is kan dit klachten geven.

Vraag onze therapeuten voor meer informatie.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van knieklachten? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page