top of page

HOOFDPIJN

90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. De oorzaak van hoofdpijn is niet altijd duidelijk. Meestal is het een onschuldige klacht, maar een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat zij het dagelijks leven flink belemmeren. Na de verkoudheid is hoofdpijn de meest gehoorde klacht door de huisarts. De manueel therapeut kan verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Wil jij ook een oplossing voor  aanhoudende hoofdpijn? Neem direct contact op met onze specialisten.

OORZAKEN HOOFDPIJN

Hoofdpijn ontstaat vanuit de spieren en banden rondom de schedel en nek, bloedvaten, hersenvliezen of de hersendruk. Stress, overbelasting en vermoeidheid, roken, kiespijn en oorinfecties kunnen hoofdpijn veroorzaken. Ook kan een verkeerde lichaamshouding, stijve nek, te weinig drinken of slaapgebrek zorgen voor hoofdpijn. De manueel therapeut gaat opzoek naar de oorzaak van de klachten, waarna een persoonlijk behandelplan met jou wordt opgesteld. Zo kun je snel weer genieten van je dagelijkse activiteiten.

SOORTEN HOOFDPIJN

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine kan manuele therapie helpen. (Spier)spanningshoofdpijn ontstaat niet alleen door stress, maar door spierspanning in de nek en schouders als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding. Cervicogene hoofdpijn komt vanuit een blokkering in de bovenste nekwervels. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijn en begeleiden jou graag bij de vermindering van jouw klacht. 

BEHANDELING HOOFDPIJN

De manueel therapeut kan verlichting bieden bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en in sommige gevallen bij migraine. Tijdens de intake stelt onze manueel therapeut je vragen om de oorzaak en belemmering van je klacht in kaart te brengen. Hierna stel wij samen een passend behandelplan op. Mogelijk krijg je oefeningen mee naar huis zodat je thuis ook zelfstandig aan je herstel kunt werken.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last vaak last van hoofdpijn? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page