top of page

HARTFALEN

Bij hartfalen werkt je hart minder goed. Het kan het bloed minder goed wegpompen. Je organen en spieren krijgen niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen. De bloedvaten raken vol en er lekt vocht uit. Dit gebeurt vooral naar de longen, buik, benen en enkels. 

WAT IS
HARTFALEN

Bij hartfalen gaat je hart meestal langzaam achteruit. In het begin merk je er weinig van. Maar op een gegeven moment ontstaan er klachten. Vaak eerst alleen bij inspanning, later ook in rust. De klachten zijn afhankelijk van de ernst van het hartfalen. De ene dag kun je je fitter voelen dan de andere dag. 

KLACHTEN BIJ HARTFALEN

Mensen met hartfalen ervaren vaak kortademigheid bij inspanning. Hierdoor gaan ze steeds minder bewegen en gaat de conditie sterk achteruit.

FYSIOTHERAPIE BIJ HARTFALEN

Voor iedereen met hartfalen is het goed om in beweging te blijven, binnen de eigen mogelijkheden. Denk hierbij aan de kracht en uithoudingsvermogen van de spieren, maar ook aan het inspanningsvermogen van hart en longen. Door op de juiste manier te trainen kun je je activiteiten makkelijker uitvoeren.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van hardloopklachten? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsseltein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page