top of page

HARDLOOPKLACHTEN

Ben jij fanatiek hardloper? Ervaar jij hierbij wel eens klachten aan bijvoorbeeld je voet, enkel, scheenbeen of knieën? Of wil je weten hoe je de klachten kunt voorkomen? Hardloopklachten kunnen ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Bij Moventes werken gespecialiseerde (sport)therapeuten die je graag verder helpen en samen met je de oorzaak van jouw klachten achterhalen. Wanneer de oorzaak duidelijk is werken zij samen met jou aan een snel herstel. 

SOORTEN HARDLOOPKLACHTEN

Hardlopen is fysiek een belastende sport, je benen krijgen best wat te verduren tijdens het hardlopen. Veelvoorkomende klachten bij hardlopers zijn dan ook klachten aan de scheenbeen, achillespees, hamstring, voet en knie. De therapeuten van Moventes kan helpen om de klachten te verminderen.

VOORKOMEN VAN HARDLOOPKLACHTEN

Bij het voorkomen van deze klachten speelt goed schoeisel een belangrijke rol. Bij een voet- loop- en hardloopanalyse kijkt de (sport)therapeut naar verschillende aspecten, onder andere naar jouw schoeisel, de stand van je voeten, voetafwikkeling en de bewegingen die je maakt tijdens het lopen. Wanneer dit in kaart gebracht is ontvang je tips om klachten in te toekomst te voorkomen. 

BEHANDELING GEWRICHTSKLACHTEN

Voor de behandeling van deze klachten kun je zonder verwijzing bij ons terecht. De therapeut onderzoekt samen met jou waar de klachten vandaan komen en stelt daarna een passend behandelprogramma op om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Als dat nodig is geven wij advies om voor onderzoek een podotherapeut en/of orthopedisch schoenmaker te raadplegen.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van hardloopklachten? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsseltein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page