top of page

GEWRICHTSKLACHTEN

Het lichaam kent veel gewrichten. Logisch dat deze verschillende gewrichten verschillende klachten kunnen voortbrengen. Vaak wordt gedacht dat gewrichtsklachten er ‘nou eenmaal zijn’ en niet opgelost kunnen worden. Onze therapeuten kunnen helpen bij de vermindering en opheffen van de klachten.

WAT ZIJN GEWRICHTSKLACHTEN

Gewrichtsklachten zijn klachten aan de gewrichten in het lichaam. Meestal gaat het hier om pijn die ontstaat door een beschadiging aan het gewricht of een deel hiervan. De meest voorkomende gewrichtsklachten zijn overbelasting, artrose, verstuiking, RSI of ontstekingen in het gewricht. Deze klachten ontstaan op verschillende manieren en geven afhankelijk van de plek en oorzaak verschillende symptomen.

OORZAKEN GEWRICHTSKLACHTEN

Gewrichtsklachten kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Artrose is het dunner worden van het kraakbeen aan het uiteinde van de botten. Een verstuiking wordt veroorzaakt door de uitrekking en scheuring van de gewrichtsbanden. Overbelasting ontstaat wanneer het gewricht te vaak of te lang gebruikt wordt. Ontstekingen worden veelal veroorzaakt door een infectie of zijn het gevolg van een ziekte zoals reuma.

BEHANDELING GEWRICHTSKLACHTEN

Omdat gewrichtsklachten verschillende oorzaken en symptomen hebben, is een persoonlijke behandeling nodig. Wil jij je gewrichtsklachten verminderen? Neem dan contact op met de therapeuten van Moventes voor een persoonlijk advies passend bij de situatie en klachten. Bij veel gewrichtsklachten is het belangrijk om de gewrichten soepel te houden. Samen met de  therapeut ga jij aan de slag met het geleidelijk (meer) bewegen en het opbouwen van spierkracht.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van gewerichtsklachten? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page