top of page

DRY NEEDLING

Dry needling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje raken de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut vaak meerdere spieren in je arm of been.

Denk je dat dry needling jou kan helpen? Neem dan contact met ons op om te bekijken of dry needling de geschikte oplossing voor je is

WAT IS DRY NEEDLING?

Heb jij last van een verkrampte kuit? Een arm die je moeizaam omhoog kan bewegen? Of van rugpijn die maar niet over gaat? Misschien is dry needling wel de oplossing. Dry needling is een therapie die gebruik maakt van een klein dun (accupunctuur)naaldje.

Deze wordt in een specifiek gedeelte van de spier geprikt, namelijk in een triggerpoint.

WANNEER GEBRUIKEN WIJ DRY NEEDLING?

Door het naaldje in het juiste gedeelte van de spier te brengen komt er een reactie in de spier (twitch) deze zorgt ervoor dat de spier zich gaat ontspannen. Dry needling zorgt er in veel gevallen voor dat een spieren snel en langdurig ontspannen raken.

WORDT DRY NEEDLING VERGOED?

Dry needling is een hulpmiddel dat we kunnen gebruiken om er voor te zorgen dat jij van je klachten afkomt.

Bij Moventes gebruiken wij dry needling vaak in combinatie met de andere therapieën die wij aanbieden om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk van uw klachten af bent. Dry needling is daarom onderdeel van een behandeling en dus wordt dit vergoed.

ZOEK EEN LOCATIE

Last van een verkrampte kuit, een arm die je moeizaam omhoog kan bewegen of van rugpijn die maar niet over gaat? Voor dry needling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page