top of page

COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken. Wanneer je COPD hebt, kun je jezelf erg benauwd voelen. Daardoor kan aankleden, traplopen en boodschappen doen snel te veel zijn. Bewegen met COPD lijkt dan niet prettig. Toch is regelmatig bewegen belangrijk op de lange termijn. Je verbetert jouw conditie en vermindert je klachten. Daarnaast ben je minder vatbaar voor een longaanval. Trainen als je COPD hebt, is bedoeld om jouw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen. Wilt je jouw conditie verbeteren en leren omgaan met COPD? Neem dan contact op met Moventes.

BEWEGEN MET COPD

Op basis van jouw wensen en mogelijkheden maak jij samen met de therapeuten van Moventes een persoonlijk plan. Je leert jouw fysieke grenzen kennen en hiermee om te gaan, en bouwt deze grenzen stap voor stap uit.

VOORDELEN VAN BEWEGEN

Starten met bewegen heeft veel voordelen. Je bent minder snel benauwd, je slaapt beter, krijgt meer energie, je botten en spieren worden sterker, je weerstand verbetert en de kans op een longaanval of ziekenhuisopname wordt kleiner. Alle vormen van beweging zijn goed, je kunt wandelen, een stukje fietsen, tuinieren of zwemmen. Vind jij het lastig om te starten of beweeg je liever onder begeleiding van een specialist? Dan is het trainen bij Moventes uitermate geschikt voor jou.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Uiteraard kun je ook individuele begeleiding van een therapeut van Moventes krijgen. Wanneer van toepassing is ook een behandeling aan huis mogelijk. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De individuele behandeling en begeleiding is gericht op het verbeteren van spierkracht en conditie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Ook is het mogelijk samen met een psychosomatisch fysiotherapeut te leren omgaan met eigen fysieke grenzen en angsten.

ZOEK EEN LOCATIE

Heb jij last van COPD? Voor individuele begeleiding kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page