top of page

BINDWEEFSELMASSAGE

Regelmatig pijn in de benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in de gewrichten? Dan kan fascia therapie een oplossing zijn. Het is een behandeling, met als doel dat de spanning afneemt. Fascia bevindt zich tussen de huid en de spieren en in de spieren. Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen jou behandelen waardoor de doorbloeding verbetert. Fasciatherapie heeft vaak al op korte termijn al effect. Benieuwd of dit voor jou een oplossing is?

WAT IS FASCIATHERAPIE?

Dit is een massagetechniek die toegepast wordt bij een verhoogde spanning van het bindweefsel. Het zorgt ervoor dat klieren, organen en andere lichaamsdelen gestimuleerd worden, waardoor blokkades verdwijnen. Bij bindweefselmassage komen afvalstoffen los die zich door de spanning langere tijd hebben opgehoopt in het lichaam. Daarom raden we aan voldoende water te drinken in de dagen na de behandeling, zodat het lichaam deze afvalstoffen kan afvoeren. Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen doen? Maak vandaag nog een afspraak voor een intake.

WANNEER FASCIATHERAPIE?

Wanneer je klachten hebt als hoofdpijn, gewrichtsproblemen, buik,- en borstkas aandoeningen, dan kan fasciatherapie helpen de klachten verminderen. Wanneer je bijvoorbeeld vaak pijn hebt in je benen kan deze behandeling ervoor zorgen dat de bloedtoevoer toeneemt waardoor de pijn vermindert. Door het prikkelen op bepaalde zenuwvezels worden de problemen zodanig aangepakt dat het lichaam wordt gestimuleerd om zich te herstellen. Zo kun jij weer beter jouw dagelijkse activiteiten oppakken.

BEHANDELING FASCIATHERAPIE

Er zijn verschillende vormen van bindweefselmassage. Samen met de therapeut bespreek jij eerst jouw algehele conditie, zodat bepaald kan worden of deze massage een passende oplossing is voor jouw lichamelijke klachten. Daarna voert de therapeut kort fysiek onderzoek uit om te bepalen welke gebieden behandeld moeten worden. De therapeut is gespecialiseerd in het geven van bindweefselmassages en houdt rekening met jouw persoonlijke conditie en grenzen. Zo bouw jij in overleg met de therapeut de duur en intensiteit van de massage op.

ZOEK EEN LOCATIE

Regelmatig pijn in de benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in de gewrichten? Voor fasciatherapie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page