top of page

ASTMA

Astma is een ontsteking van de kleine luchtwegbuisjes in de longen. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. De longen reageren soms erg gevoelig reageren op prikkels, zoals rook, uitlaatgassen of huisdieren.

WAT IS ASTMA?

Door de ontstekingen in je longen word je benauwd of ga je bijvoorbeeld hoesten. De huisarts of longarts schrijft vaak medicatie voor om de longen wat rustiger te maken. Ondanks de klachten is het belangrijk om in beweging te blijven.

KLACHTEN BIJ AANDOENING

Door de benauwdheidsklachten hou je het bewegen en sporten minder goed vol. Toch is het erg belangrijk om in beweging te blijven. De longfysiotherapeut kan je daarbij helpen.

FYSIOTHERAPIE BIJ ASTMA

Een longfysiotherapeut kan helpen met ademhalingsoefeningen. Deze kunnen ervoor zorgen dat een aanval minder heftig is wanneer je je ademhaling onder controle hebt. De juiste oefeningen kunnen een aanval zelfs voorkomen. De longfysiotherapeut kan je ook helpen om je te leren om slijm op te hoesten. Wanneer je je klachten onder controle hebt is het ook makkelijker om in beweging te blijven.

ZOEK EEN LOCATIE

Last van spanningsklachten? Voor adem- en ontspanningstherapie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

bottom of page