top of page

ARTOSE

Gewrichtsslijtage of artrose zorgt vaak voor stijve en minder soepele gewrichten. Om verdere slijtage tegen te gaan en pijn te verminderen is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen je daarbij begeleiden met gerichte oefeningen en trainingen. Samen met de fysiotherapeut stel jij doelen op, uiteraard afgestemd op jouw persoonlijke situatie en eventuele grenzen of beperkingen. Heb jij hier last van aan jouw heup of knie? Wil jij pijnklachten en verdere slijtage verminderen? Maak een afspraak met een van de fysiotherapeuten van Moventes.

WAT IS ARTROSE?

Dit is de meest voorkomende aandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht achteruit gaat. Artrose kan in alle gewrichten optreden, denk aan de nek, onderrug, knieën, heupen vingers en tenen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat sterke spieren en een goede stabiliteit rondom jouw heup en knie een positief effect hebben op artroseklachten. De fysiotherapeut behandelt en adviseert gericht bij vermindering van pijnklachten door artrose. Informeer wat de fysiotherapeuten van Moventes voor jou kunnen betekenen.

OORZAKEN ARTROSE

Vaak wordt gedacht dat artrose met ouderdom te maken heeft, maar dat is niet altijd het geval. Artrose kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Zware belasting door sporten, breuken, blessures, maar ook beenlengteverschil, heupdysplasie of overgewicht kunnen artrose veroorzaken. Doordat de botten bij een te kort aan bescherming van het kraakbeen tegen elkaar schuren ontstaan er vervormingen en puntige aangroeiingen. Dit maakt bewegen lastig en pijnlijk. In beweging blijven lijkt niet prettig, maar met de juiste begeleiding kan de pijn juist afnemen.

ARTROSE BEHANDELING

Na een intakegesprek stelt de fysiotherapeut van Moventes een behandelplan op, gericht op jouw persoonlijke situatie en doelen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut traint je jouw spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. 

ZOEK EEN LOCATIE

Last van artrose? Voor een behandeling kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Vianen. Maak een afspraak bij jou in de buurt.

bottom of page