HERSTELLEN VAN CORONA MET FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is een enorme meerwaarde voor herstellende coronapatiënten, stelt het Radboud UMC. Zij raden aan zo snel als de toestand het toelaat te beginnen met fysiotherapeutische behandelingen. 

Moventes heeft behandel protocollen ontwikkeld om van Covid-19 herstellende patiënten te helpen bij hun revalidatie. Wij zijn er op ingericht om deze patienten handvatten te bieden, en goed begeleid terug te laten keren naar het ‘oude leven’.

WAAROM REVALIDEREN?

Met corona (COVID-19) besmette patiënten krijgen klachten als (hoge) koorts en hoesten. Ernstig zieke mensen liggen langere tijd in een ziekenhuisbed en liggen mogelijk aan de beademing. Doordat de patiënten in die periode inactief zijn, krijgen zij te maken met ademhalings- en fysieke problemen, denk aan de afname van spiermassa en -kracht. Gemiddeld verliest iemand die de hele dag op bed moet rusten ongeveer 5% aan totale spiermassa en algemene conditie per dag. Onder begeleiding van onze fysiotherapeuten kun je jouw conditie en kracht op een verantwoorde manier weer worden opgebouwd.

SNELLER HERSTELLEN!

Nadat je bent hersteld van het virus kan het revalidatietraject beginnen. Doormiddel van ademhalingstraining, krachttraining en training van het uithoudingsvermogen kunnen patiënten op een verantwoorde manier herstellen. We staan klaar om op deze manier van betekenis te kunnen zijn bij de revalidatie van ex-coronapatiënten.

MEER INFORMATIE?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier of bel ons direct.

​Deze vorm van fysiotherapie wordt voor personen tot 18 jaar vergoed vanuit het basispakket van iedere zorgverzekeraar. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

ZOEK EEN LOCATIE

Herstellende van COVID-19? Voor revalidatie kun je terecht bij één van onze praktijken in IJsselstein of Houten. Maak een afspraak bij jou in de buurt.